Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 09:36

Το 98% των γιατρών ενημερώνονται για τις ιατρικές εξελίξεις μέσω διαδικτύου

Σε ποσοστό που φτάνει το 98% ανέρχονται οι γιατροί που ενημερώνονται για τις τελευταίες εξελίξεις πάνω σε ιατρικά θέματα και θέματα ειδικά που να αφορούν την ειδικότητά τους ή τα προβλήματα του κλάδου τους σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Cegedim.

Η Cegedim είναι μια εταιρεία που διαθέτει υψηλής ποιότητας τεχνογνωσία και δραστηριοποιείται παγκοσμίως στο χώρο της Υγείας. Η έρευνα που πραγματοποίησε αφορούσε την εμπλοκή των γιατρών με το διαδίκτυο και τα social media. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της έρευνας, στο σύνολο τους οι γιατροί ανεξαρτήτως ειδικότητας, κάνουν χρήση του διαδικτύου τόσο στο ιατρείο τους, όσο και στο σπίτι. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διαρκώς αυξανόμενη χρήση των εφαρμογών (applications) μέσω smartphones και ιδιαίτερα από ειδικότητες όπως οι ογκολόγοι και οι ψυχίατροι. 

7 στους 10 γιατρούς δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν to e-mail για ανταλλαγή πληροφοριών με τους συναδέλφους τους, ενώ το 40% των νέων σε ηλικία γιατρών ασχολείται συστηματικά με τα social media.

Επίσης, όπως έδειξε η έρευνα 2 στους 3 γιατρούς θεωρεί ότι η πιο σύντομος τρόπος αναζήτησης πληροφορίας που να αφορά τα ιατρικά θέματα είναι μέσω διαδικτύου, ενώ μόλις 1 στους 3 αναφέρει ότι αυτό το κάνει από τα ιατρικά συνέδρια είτε τα έντυπα υλικά, τα ιατρικά περιοδικά κ.α..

 

Ανθή Αγγελοπούλου