Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013 13:54

Νέα Βράβευση για τον αντιμικροβιακό χαλκό από την εφαρμογή σε ΜΕΘ

Η μελέτη για τα οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έλαβε το 4ο βραβείο στο 14th World Sterilization Congress & 8th National Sterilization Disinfection Congress στην Antalya της Τουρκίας.

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το 14th World Sterilization Congress & 8th National Sterilization Disinfection Congress στις 6 - 9 Νοεμβρίου 2013, στο οποίο έλαβαν μέρος πολλοί επιστήμονες, εξειδικευμένοι στο χώρο της Υγείας σε ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια παγκοσμίως.

 

Η Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών / Αρεταίειο Νοσοκομείο σε συνεργασία με την Επιστημονική Ομάδα για τον Αντιμικροβιακό Χαλκό, παρουσίασε τρεις ερευνητικές εργασίες με τα εξής θέματα:

 

1. Εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού σε Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ)

2. Ψηφιακό αντιμικροβιακό θερμόμετρο για χρήση στη μασχάλη: Μια νέα συσκευή για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος για τη μείωση πολλαπλών μολύνσεων

3. Οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)

 

Η μελέτη που αφορούσε στα οικονομικά οφέλη μετά την εφαρμογή του αντιμικροβιακού χαλκού σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας διακρίθηκε για μια ακόμη φορά και έλαβε το 4ο βραβείο στο συγκεκριμένο συνέδριο.

Ο κ. Σπύρος Παπανικολάου, Γενικός Χειρουργός -Εντατικολόγος και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η μείωση των αντιμικροβιακών σκευασμάτων σε ποσοστό 31% με στατιστική σημαντικότητα p < 0.001 επηρέασε και μάλιστα μείωσε το κόστος λειτουργίας της ΜΕΘ για το χρονικό διάστημα της ερευνητικής μελέτης των εννέα μηνών».