Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 09:41

Facebook και Google βοηθούν σε έρευνα για τον καρκίνο μέσω smartphone

Facebook και Google βοηθούν σε έρευνα για τον καρκίνο μέσω smartphone

Mε στόχο την επιτάχυνση της έρευνας για νέα φάρμακα κατά του καρκίνου, η βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Cancer Research UK (CRUK) θα συνεργαστεί με ανθρώπους της Amazon, Google, Facebook, για να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα πρόγραμμα για smartphone που θα επιτρέπει σε όλους τους χρήστες να ερευνούν σημαντικά επιστημονικά δεδομένα, ενώ ταυτόχρονα θα παίζουν ένα παιχνίδι στο κινητό τους.

Σε πρώτη φάση 40 προγραμματιστές Η/Υ, παίκτες, γραφίστες και άλλοι ειδικοί θα συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι που λέγεται "GameJam" και μέσα σε ένα σαββατοκύριακο θα πρέπει μέσω του παιχνιδιού να μετατρέψουν τα ανεπεξέργαστα δεδομένα της οργάνωσης που αφορούν τη γονιδιακή προδιάθεση σε ένα παιχνίδι για μελλοντικούς "πολίτες-επιστήμονες". Σε δεύτερη φάση μια εταιρεία θα αναλάβει να υλοποιήσει την ιδέα του παιχνιδιού και η εφαρμογή της αναμένεται στα μέσα του 2013.

"Με τη συλλογική δύναμη εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων ανά τον κόσμο που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να αναλύσουν αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να επιταχύνουμε δραστικά τη διαδικασία της έρευνας", τόνισε το CRUK.

 

Πηγή: emea.gr