Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2016 17:47

Ιατρείο Διαβήτη – Διαβητικού Ποδιού στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης

Ιατρείο Διαβήτη και Διαβητικού Ποδιού λειτουργεί από την προσεχή Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στα Εξωτερικά Ιατρεία του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης. Η λειτουργία εξειδικευμένου Ιατρείου κρίθηκε αναγκαία λόγω της διαρκώς αυξανόμενης προσέλευσης ασθενών με διαβήτη στα Εξωτερικά Ιατρεία του Παθολογικού Τμήματος, σε συνδυασμό με τα άριστα μέχρι σήμερα αποτελέσματα αντιμετώπισης του νοσήματος και την αποφυγή ακρωτηριασμών.

 

Σημειώνεται ότι ο σακχαρώδης διαβήτης αφορά στο 6-8% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα. Αποτελεί την πρώτη αιτία τύφλωσης, νεφρικής ανεπάρκειας και ακρωτηριασμών. Η ανάπτυξη έλκους στο διαβητικό πόδι, δεν αποτελεί μία σπάνια επιπλοκή, αλλά ένα σοβαρό πρόβλημα για το 20% περίπου των διαβητικών, οι οποίοι έχουν ανάγκη από επείγουσα και εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα. 

 

Το Ιατρείο Διαβήτη – Διαβητικού ποδιού, λειτουργεί καθημερινά, από τις 9.00 έως τις 13.00, με υπεύθυνους τους Παθολόγους – Διαβητολόγους Μαριάνθη Αρχανιωτάκη και Δημήτριο Μπαλτζή.

 

 

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.