Τελείωσαν οι αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) όπου αναδέχθηκε Πρόεδρος ο Θεόδωρος Τρύφων, ο οποίος να θυμίσουμε ότι είχε διατελέσει Πρόεδρος στην ΠΕΦ και κατά το διάστημα 1999 έως και το 2008.
Ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος, Δημήτρης Δέμος καταλαμβάνει στο εξής τη θέση του Αντιπροέδρου ενώ Αντιπρόεδροι θα είναι και οι Θεόδωρος-Πολυχρόνης Κωλέτης και Βασίλης Κάτσος. Παραμένει στη θέση του Ταμία ο Νίκος Μπουφίδης και τα υπόλοιπα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ως εξής:
§ Γενικός Γραμματέας: Γεώργιος Παπάζογλου
§ Μέλος: Σίμος Αναστασόπουλος
§ Μέλος: Νικόλαος Ρασσιάς
§ Μέλος: Αντώνιος Ευμορφιάδης
§ Αναπληρωματικό Μέλος: Κωνσταντίνος Παχής
§ Αναπληρωματικό Μέλος: Ευάγγελος Ζέκκας
§ Αναπληρωματικό Μέλος: Μάκης Οικονόμου
Μετά το τέλος των αρχαιρεσιών, ο νέος Πρόεδρος, εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ρόλος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ως πυλώνας ανάπτυξης της Ελλάδας θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια, καθώς και τη βεβαιότητα πως το Ελληνικό Φάρμακο είναι η λύση στα προβλήματα της φαρμακευτικής πολιτικής της χώρας μας.
Ποιος είναι ο Θεόδωρος Τρύφων
Ο Θεόδωρος Τρύφων γεννήθηκε στη Μυτιλήνη Λέσβου. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Southampton, στην Αγγλία. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Πανεπιστήμιο του City, London Business School. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του στην Αγγλία εργάστηκε στην Merill Lynch, καθώς και στην Colgate Palmolive. Το 1990-1991 εργάστηκε στην οικογενειακή του επιχείρηση, Henkel Ελλάδος, Τρύφων- Καστρίνης Α.Ε., η οποία και εξαγοράστηκε από την Henkel Γερμανίας στις αρχές του 1992. Από το 1992 έως και σήμερα είναι μέτοχος, Αντιπρόεδρος και Συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN. Ο Όμιλος της ELPEN αποτελούμενος από τις εταιρείες ELPEN Α.Ε. Φαρμακευτική βιομηχανία, ΕΝΟΡΑΣΙΣ Α.Ε. Φαρμακευτική & Ιατρικά Υλικά – Μηχανήματα και WINMEDICA Α.Ε. Φαρμακευτική, έκλεισε το 2012 με τζίρο 190.000.000€, έχοντας στο δυναμικό του 800 εργαζομένους, κατέχοντας Ηγετική θέση στην αγορά του φαρμάκου. Από το 1999 έως και το 2008 διετέλεσε Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και από το 2008 έως και σήμερα κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου. Από το 1999 έως και το 2003 υπήρξε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, καθώς και Μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ο Θεόδωρος Τρύφων είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά.
Ανθή Αγγελοπούλου