Τιμητική ευχαριστήρια περγαμηνή απένειμε στη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Γιώργος Καλτσίδης, για τη στήριξη που προσφέρει η εταιρεία στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ» Θεσσαλονίκης.
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στις 12 Ιανουαρίου 2015, στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ», για την παρουσίαση των πεπραγμένων και την τιμητική βράβευση των χορηγών-δωρητών του Δικτύου.
Στο πλαίσιο εκδήλωσης, η ηγέτιδα ελληνική φαρμακοβιομηχανία βραβεύθηκε για την ευαίσθητη και ουσιαστική συμμετοχή της στην οικονομική στήριξη του Δικτύου. Η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε συνεισέφερε με την αγορά μεγάλου αριθμού προσκλήσεων, που αντιστοιχούσε στο ποσό των 5.000€, στην εκδήλωση που είχε οργανώσει το «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» στο ξενοδοχείο ΜΕΤ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, υπό την αιγίδα της 4ης ΥΠΕ, παρουσία πλήθους κόσμου, εταιρειών, εθελοντών, καθώς και σύσσωμου του προσωπικού του Νοσοκομείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΒΙΑΝΕΞ ήταν η πρώτη εταιρεία που βραβεύθηκε, συγκεντρώνοντας πολύ τιμητικά σχόλια, μετά τον μεγαλύτερο ιδιώτη δωρητή, τον επιχειρηματία κ. Παρασκευά Μπακλατζίδη, ο οποίος δώρισε στο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» έναν ψηφιακό μαστογράφο τελευταίας τεχνολογίας, με δυνατότητα πολύ έγκαιρης πρόληψης του καρκίνου του μαστού, προς αντικατάσταση του παλαιάς τεχνολογίας μαστογράφου που διέθετε το Νοσοκομείο.
Το πρόγραμμα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2014, και μέχρι σήμερα αιτήθηκαν 121 ασθενείς και εντάχθηκαν στο δίκτυο. Από αυτούς 93 ασθενείς υποβλήθηκαν δωρεάν σε εξετάσεις, 7 σε χειρουργική επέμβαση, 12 σε χημειοθεραπείες και 9 νοσηλεύθηκαν για διάφορους λόγους. Η αποτίμηση σε κόστος για τα φάρμακα, που μέσω του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» δόθηκαν στους ασθενείς, υπολογίζεται σε περίπου των 400.000 ευρώ.
Επιπλέον, το Δ.Κ.Α. «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», δώρισε μεγάλη ποσότητα φαρμάκων στους «ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και στο «ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», φάρμακα τα οποία δεν ήταν αναγκαία για τους ασθενείς του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», διευρύνοντας έτσι το κοινωνικό του έργο. Τέλος, το Φαρμακείο του «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ», χορήγησε πολλά φάρμακα και επιθέματα στους ασθενείς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και του Ιατρείου Πόνου, καθώς και παρεντερικές διατροφές, το κόστος των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.