Να φέρουν περισσότερα χρήματα στη χώρα ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση που είχε μετά την επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, με τους εκπροσώπους του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην Ανθή Αγγελοπούλου ο νέος πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης Αποστολίδης, ο κ. Τσίπρας τους υποσχέθηκε σταθερό πλαίσιο για τα επόμενα τρία χρόνια ενώ, παράλληλα είπε ότι περιμένει και από αυτούς κάτι εννοώντας περισσότερα κέρδη στη χώρα βάση του νομικού και θεσμικού πλαισίου που ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τους ζήτησε να διευρύνουν τις συνεργασίες τους (οι πολυεθνικές και ελληνικές εταιρίες ως προς τους τομείς παραγωγής και συσκευασίας), ενώ θα ξαναγίνει ραντεβού μετά το Πάσχα, όπου θα παρίσταται και εκπρόσωπος της EPFIA.
Όπως είπε ο κ. Αποστολίδης η φαρμακοβιομηχανία είδε θετικά τη στήριξη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας και το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η Υγεία ενώ, σημαντικό είναι για τις φαρμακοβιομηχανίες η πρόσληψη των 4.500 προσλήψεων καθώς αυτό δείχνει ότι η συμβολή της αύξησης του ΑΕΠ θα ανέλθει στο 6%.
Ανθή Αγγελοπούλου
