Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 09:55

Ένα εκατομμύριο ευρώ επιχορήγηση στην καινοτομία από τη Merck

Τους αποδέκτες της επιχορήγησης ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ ανακοίνωσε η Merck κορυφαία εταιρεία στο χώρο των επιστημών και της τεχνολογίας.

 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία οι αποδέκτες της Επιχορήγησης για την Καινοτομία στην Ογκολογία 2016 (Grant for Oncology Innovation - GOI), θα μοιραστούν επιχορήγηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για να αναπτύξουν τις αντίστοιχες ερευνητικές πρωτοβουλίες τους. Η επίσημη απονομή στους νικητές έγινε στο ετήσιο Συνέδριο της European Society of Medical Oncology 2016 (ESMO) στην Κοπεγχάγη.

 

Οι τρεις νικητήριες προτάσεις οι οποίες εστιάζουν στον καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του πνεύμονα, επιλέχθηκαν από 405 συνολικά αιτήσεις που αντιπροσωπεύουν 49 χώρες, κατόπιν μίας συνολικής αξιολόγησης από μία ανεξάρτητη επιστημονική επιτροπή, αποτελούμενη από διεθνώς αναγνωρισμένους ογκολόγους.

 

Οι νικητές της Επιχορήγησης για την Καινοτομία στην Ογκολογία για το 2016 είναι:

  • Alberto Bardelli, Πανεπιστήμιο Torino, Ιταλία, για την πρότασή του: «Η ετερογένεια και η κλωνική εξέλιξη ως μια θεραπευτική ευκαιρία για καρκίνους του παχέος εντέρου» (Heterogeneity and clonal evolution as a therapeutic opportunity for colorectal cancers)
  • Enriqueta Felip, Ινστιτούτο Ογκολογίας Vall dHebron, Ισπανία, για την πρότασή της: «Νέες τεχνολογίες για νέες θεραπείες: η υγρή βιοψία συναντά την ανοσοθεραπεία»

(New technologies for new treatments: liquid biopsy meets immunotherapy)

  • Dr. Dongxu Liu, Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Auckland, New Zealand για την πρότασή του: «Πώς η έκφραση SHON* σε όγκους προσδιορίζει την αποτελεσματικότητα της ενδοκρινικής θεραπείας στον καρκίνο του μαστού;»

(How does SHON* expression in tumors determine the efficacy of endocrine therapy in breast cancer?)

 

«Η Επιχορήγηση για την Καινοτομία στην Ογκολογία αποτελεί ένα παράδειγμα της δέσμευσης της Merck στην επιστημονική καινοτομία του τομέα της ογκολογίας. Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε την πρωτοποριακή εργασία που ωθεί τα όρια της δημιουργικότητας και της επιστήμης προκειμένου να προσφέρουμε καινοτομία που εξελίσσεται, με προοπτική να βελτιώσει τις ζωές των ασθενών με καρκίνο στο άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Dr. Steven Hildemann, Επικεφαλής του Ιατρικού Τμήματος και του Τμήματος Ιατρικών Υποθέσεων και Ασφάλειας του βιοφαρμακευτικού τομέα της Merck. «Έχουμε την τιμή να αναγνωρίζουμε αυτούς τους ταλαντούχους και εμπνευσμένους ερευνητές και να διαδραματίζουμε έναν ρόλο, συμβάλλοντας στο να γίνουν αυτά τα καινοτόμα έργα πραγματικότητα».

 

Τα βραβεία αυτά σηματοδοτούν την τρίτη επιτυχημένη χρονιά της Επιχορήγησης για την Καινοτομία στην Ογκολογία. Κάθε χρόνο, η Merck προσφέρει επιχορηγήσεις που ανέρχονται συνολικά σε 1 εκατομμύριο ευρώ μέσω του προγράμματος Επιχορήγησης για την Καινοτομία στην Ογκολογία. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση:

http://www.grantforoncologyinnovation.org

 

Η Merck δεσμεύεται να επιβραβεύει την καινοτομία και τη νέα σκέψη που θα μπορούσε να αναβαθμίσει περαιτέρω το πεδίο της ιατρικής.

 

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διάφορες επιδοτήσεις για την καινοτομία που προσφέρει η Merck, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

http://www.merckgroup.com/en/innovation/grants_awards_initiatives/innovation_grants_awards_initiatives.html