Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καπελέτου, ενός μικρού χωριού στην Ηλεία, δημιουργήθηκε από νέα παιδιά που αποφάσισαν να δώσουν νέα πνοή στο χωριό τους. Με αυτό τον τρόπο έδωσαν έναυσμα ζωής στη νεολαία της περιοχής ενώ, με τις τακτικές εκδηλώσεις τους προσφέρουν στιγμές χαράς και αισιοδοξίας στους ηλικιωμένους.
Χθες 7 Ιουνίου, ο Σύλλογος διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αμαλιάδος. Κατάφεραν να συγκεντρώσουν 41 φιάλες με αίμα, που όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύτιμο δώρο ζωής είναι, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που υπάρχει συνεχής έλλειψη σε όλες τις Μονάδες Υγείας της χώρας.
Είναι η 8η συνεχής εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύλλογος ο οποίος, ανανεώνει το ραντεβού του σε 6 μήνες από τώρα, τον ερχόμενο Νοέμβριο, όπου ευελπιστούν να καταφέρουν κάτι αντίστοιχο ή ακόμα και να το ξεπεράσουν.
Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του ΔΣ του Συλλόγου, «Πεισμώσαμε, δουλέψαμε σκληρά για να κατορθώσουμε να συγκεντρώσουμε αυτές τις μονάδες, βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι και συμβάλλοντας στην έλλειψη αίματος, ειδικά τους θερινούς μήνες όπου η χώρα μας ''πονά και ματώνει'' κυριολεκτικά.»
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε να στείλει ένα μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ καλώντας, στην επόμενη αιμοδοσία τους υπευθύνους της Τράπεζας Μυελού των Οστών της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάνα Βαρδινογιάννη» για να ενημερώσουν τους εθελοντές δότες για το έργο της Τράπεζας.
Ανθή Αγγελοπούλου