Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 10:14

Φλέμινγκ: πριν 2 χρόνια βραβεύτηκε σήμερα εξαθλιώθηκε!

 

 

Απαξίωση, προσβολές και συκοφαντίες για το Φλέμινγκ από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το Σωματείο στην εκπομπή της Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο Mega ο Υπουργός επιχείρησε να προσβάλει και να συκοφαντήσει τους λιγοστούς εργαζόμενους του νοσοκομείου οι οποίοι όπως λεέι το Σωματείο με την φιλοτιμία τους και την υπερπροσπάθειά τους το κρατάνε ανοικτό.

Αποφεύγοντας τα επικοινωνιακά τρικ του Υπουργού οι εργαζόμενοι με ανακοίνωσή τους ενημερώνουν το κοινό ότι ένα μέρος του νοσοκομείου που απαρτίζεται από τα τμήματα Παθολογικό, Καρδιολογικό, Χειρουργικό, Μονάδα Εμφραγμάτων, Βηματοδοτικό, Μ.Τ.Ν., Μ.Σ.Φ.Π.Κ., Τ.Ε.Π., Τ.ΕΙ, Αιμοδότη, Αξονικός, Ακτινολογικό, Εργαστήρια και το οποίο είναι στελεχωμένο με ελάχιστο προσωπικό οι οποίοι εργάζονται εξαντλητικά χωρίς ρεπό και άδειες, λειτουργεί κανονικά και συμμετέχει στη Γενική Εφημερία κάθε 4 μέρες διαφορετικές από το Σισμανόγλειο.

Ένα δεύτερο μέρος του νοσοκομείου με τα Τμήματα Ορθοπεδικό, και Οφθαλμολογικό είναι μήνες τώρα σε απραξία με ευθύνη του Υπουργείου Υγείας αναμένοντας στελέχωση για να επαναλειτουργήσουν.

Ένα τρίτο μέρος το οποίο αποτελείται από τα Τμήματα του Ουρολογικού και του Πνευμονολογικού έχει επί της ουσίας καταργηθεί και θεωρητικά φαίνεται ως μετακινούμενα τμήματα προς το ΚΑΤ και το ΓΟΝΚ, ενώ το προσωπικό τους έχει διασκορπιστεί σε διάφορα νοσοκομεία. Συνεπώς αν επαναλειτουργήσουν αυτά τα Τμήματα θα έχουν πρόβλημα δυναμικότητας.

Όσον αφορά τις υποστηρικτικές υπηρεσίες του νοσοκομείου (διοικητικές, οικονομικές, τεχνικές, παραϊατρικές) είναι σε τραγική κατάσταση μετά την «αφαίμαξη» των 291εργαζόμενων. Τώρα τμήματα τα οποία λειτουργούσαν με 8-9 άτομα προσπαθούν να λειτουργήσουν με 1 άτομο, ενώ υπάλληλοι εργάζονται αμισθί μέχρι τις 8 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα, διότι οι ανάγκες είναι επείγουσες και επιτακτικές.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο νοσοκομείο το 2011 ερχόταν 1ο μαζί με το Ωνάσειο ανάμεσα στα 130 νοσοκομεία, σε έρευνα της Διεύθυνσης Ποιότητας και αποδοτικότητας του Υπουργείου Υγείας, για την ικανοποίηση του ασθενή. Ποιος θα το φανταζόταν ότι 2 χρόνια μετά την επιβράβευση αυτή θα γινόταν ένα νοσοκομείο «φάντασμα»!

Οι εργαζόμενοι καλούν τον Υπουργό Υγείας να ενισχύσει με το απαιτούμενο προσωπικό το νοσοκομείο για να επαναλειτουργήσει σωστά και με ασφάλεια, διαφορετικά όπως λένε θα είναι υπόλογος για το κλείσιμο ενός ποιοτικού νοσοκομείου!

 

Ανθή Αγγελοπούλου