Αποδεκτή θα κάνει την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον Υπουργό, η κ. Μαλλιώρη είχε κάνει μια παραίτηση πριν από μερικές εβδομάδες, την οποία τότε δεν είχε κάνει αποδεκτή. Κατόπιν των τελευταίων γεγονότων όμως, σκοπεύει να την κάνω αποδεκτή όπως είπε.
Όσον αφορά το σκάνδαλο, που αναφέρεται στα ΜΜΕ, ότι βάσει της έκθεσης του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, υπήρχε πρόβλημα από το 2011 και η κα Μαλλιώρη πρόεδρος, από το 2010 μέχρι σήμερα, ο Υπουργός είπε ότι δεν θα μπει σε λεπτομέρειες. Η κ. Ζέττα Μακρή που χειρίζεται το θέμα έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του και τα αρμόδια όργανα θα ασχοληθούν με όλα αυτά.
Ωστόσο, σε παρέμβαση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, χθες στο σταθμό Βήμα fm είχε δοθεί εντολή από τον ίδιο να γίνει στον ΟΚΑΝΑ έλεγχος για κακοδιαχείριση για τα έτη 2007 – 2010. Η έρευνα αφορούσε για κακοδιαχείριση από τις προηγούμενες διοικήσεις από την κα Μαλλιώρη όπως ανέφερε, για τις οποίες έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη. Διευκρίνισε ώμος ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη δεύτερη έρευνα διότι σε τόσο δύσκολες οικονομικά εποχές φαντάζει παράδοξο και περίεργο η αύξηση μισθών κατά 182% στους υπαλλήλους του Οργανισμού. Σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή ένας απλός υπάλληλος του ΟΚΑΝΑ είχε μοσθό 2.500 - 3.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να συμμορφωθούν με βάση το ενιαίο μισθολόγιο. Η νέα αυτή έκθεση αναμένεται να τελειώσει πριν από τα Χριστούγεννα και θα δοθεί στη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.
Ανθή Αγγελοπούλου