Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 09:13

Νέες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών στις 14 και 17 Μαρτίου

Για εποικοδομητική συζήτηση ανέφερε ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη συνάντηση του με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, κατανοεί τα αιτήματα των φαρμακοποιών και πιστεύει ότι οι προτάσεις του Υπουργείου Υγείας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, γιατί αποτελούν εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι ήδη υπάρχουσες, ο Υπουργός απάντησε ότι πάντα υπάρχουν αλλά είναι αισιόδοξος.

Από μεριά του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, είπε μεν ότι πιστεύει ότι θα υιοθετηθούν οι προτάσεις του Υπουργείου από την τρόικα αλλά δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση, οι φαρμακοποιοί είναι επιφυλακτικοί γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη στην τρόικα.

Νέες κινητοποιήσεις

Ωστόσο, στη συνέλευση που έγινε χθες οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις προς το παρόν και να συνεχίσουν την Παρασκευή 14 και την Δευτέρα 17 Μαρτίου.

Το ΔΣ του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου την Δευτέρα 17 Μαρτίου για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την Κυβέρνηση.

 

Ανθή Αγγελοπούλου