Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 10:53

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Με 151 ψήφους υπέρ, 136 κατά και 1 ψήφο παρόν πέρασε το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή για να δοθεί η δόση των 8,3 δισ. ευρώ προκειμένου να πληρώσει η κυβέρνηση τον ερχόμενο Μάιο το κρατικό χρέος των 12,5 δισ. ευρώ.

Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ είναι βαρύ μετά το ΟΧΙ που ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου στο άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ την διαγραφή του προκάλεσε από τη ΝΔ ο Νικήτας Κακλαμάνης με την απόφασή του να ψηφίσει ΠΑΡΟΝ στο άρθρο 1 που περιλαμβάνει τα διορθωτικά μέτρα της έκθεσης του ΟΟΣΑ.

Πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου είχαν εκτοξεύσει σκληρούς χαρακτηρισμούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και το αντίθετο.

Μετά το πέρας της ψηφοφορίας ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι με την ψήφιση του κάναμε ένα τεράστιο βήμα για την Ελλάδα του αύριο.

Να σημειωθεί επίσης, ότι πριν την ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε διπλή πρόταση μομφής κατά του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, προκειμένου να καθυστερήσει τη συζήτηση και την ψήφισή των ρυθμίσεων.

 

Ανθή Αγγελοπούλου

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.