Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 09:21

Σκληρές αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων για διαθεσιμότητες και αξιολογήσεις

Αντισυνταγματικές χαρακτηρίζει τις πολιτικές του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωση (ΣΥΠΕΣΔΔΑ) που αφορούν τις διαθεσιμότητες.

Όπως σημειώνουν, μετά από συνεχιζόμενες παρατάσεις μέσω εγκυκλίων των προθεσμιών για την έναρξη της περιβόητης αξιολόγησης, συνεχίζει ο παραλογισμός, η προκατάληψη και η εμπάθεια απέναντι στη δημόσια διοίκηση και το δημόσιο υπάλληλο.

Με την προσυνταξιοδοτική εφεδρεία, την πρώτη και τη δεύτερη διαθεσιμότητα, ενώ οι υπηρεσίες του ΥΔΜΗΔ καλούνται να λειτουργήσουν ως πειραματόζωα αντισυνταγματικών και ανορθολογικών πολιτικών.

 

Η Ομοσπονδία καλεί τον Υπουργό ΔΜΗΔ να αναθεωρήσει άμεσα το γενικότερο πλαίσιο της «αξιολόγησης» και να καλέσει σε ευρύ διάλογο τους εργαζόμενους στο δημόσιο και τους εμπλεκόμενους φορείς. ΣΕ κάθε άλλη περίπτωση θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης αντισυνταγματικών και ανορθολογικών πολιτικών.

 

 

Ανθή Αγγελοπούλου

 

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.