Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2014 02:41

Δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση βεβαιώνει ο Γρηγοράκος

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Διοικητής του «Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου» και «Βενιζέλειου», κ. Νίκος Χαριτάκης, “απειλήθηκε με καρατόμηση” αν δεν στείλει λίστα με τους αξιολογημένους υπαλλήλους (μάλιστα σ’ αυτούς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «συμπεριλαμβάνεται το 15% που μπαίνουν σε κινητικότητα και αντιστοιχούν σε 269 υπαλλήλους») ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας δήλωσε χθες: «Θέλω να διαβεβαιώσω τους εργαζόμενους τόσο στα δύο αυτά νοσοκομεία, όσο και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση, ούτε στα νοσοκομεία, ούτε στον χώρο της Υγείας, ούτε ευρύτερα, στον χώρο της Δημόσιας Διοίκησης. Το αίσθημα ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στους δημοσίους υπαλλήλους οφείλουμε να το εξαλείψουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο η Κυβέρνηση θα κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα και η αξιολόγηση είναι μια διαδικασία απαραίτητη για την βελτίωση της λειτουργίας του. Όπως είπε, τα δικαιώματα των εργαζομένων προστατεύονται από το Σύνταγμα και η κυβέρνηση τα σέβεται και τα προασπίζεται.

 

Ανθή Αγγελοπούλου

 

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.