Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 09:45

Εξειδικευμένο ιατρείο για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Εγκαινιάστηκε χθες από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο το εξειδικευμένο Ιατρείο «Σκλήρυνσης κατά Πλάκας» στην Πολυκλινική Αθηνών, σχεδόν 13 μήνες μετά το κλείσιμο της Πολυκλινικής, οπότε η επαναλειτουργία και ενίσχυσή της αποτελεί γεγονός.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Γρηγοράκος, είναι ο πρώτος Υπουργός που επισκέπτεται την Πολυκλινική στα 111 χρόνια λειτουργίας της, ο οποίος ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, συνομίλησε με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό προσωπικό, όπως και με πολίτες.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, ο Υποδιοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Σωτήρης Ζώτος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκπροσωπούμενη από τους Αναπληρωτές Διοικητές κα Νάγια Μητσάκη και κο Γεώργιο Ράπτη, διοικητές και διευθυντές κλινικών από νοσοκομεία της 1ης Υ.Π.Ε.

Ο κ. Γρηγοράκος δήλωσε ευτυχής για την επίσκεψή του εκεί και ειδικότερα για το άνοιγμα του Ιατρείου για την σκλήρυνση κατά πλάκας. Όπως επεσήμανε, οι εργαζόμενοι στην Πολυκλινική ανησυχούσαν για τη δουλειά τους και σήμερα δεν έχει χάσει κανένας άνθρωπος τη δουλειά του από το νοσοκομείο αυτό. «Βρισκόσαστε στο κέντρο της Ελλάδας, στην Ομόνοια, σε μια περιοχή δύσκολη και απαιτητική» είπε ο Υπουργός και συνέχισε. «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, δεν υποσχέθηκα τίποτα. Δεν είπα ότι θα κάνουμε θαύματα. Είπα όμως, ότι θα συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας, που τόσο πολύ έχουν ταλαιπωρηθεί από την κρίση. Το 2011 αγγίξαμε την χρεοκοπία, υπήρξαν μέρες που κρατούσαμε την ανάσα μας, γιατί δεν υπήρχαν λεφτά και περιμέναμε τη δόση. Σήμερα όμως καταφέρνουμε να σταθούμε στα πόδια μας. Βγαίνουμε στις αγορές και πλέον η θηλιά δεν σφίγγει τον λαιμό μας, μπορούμε, με τις θυσίες του ελληνικού λαού που έχασε πολύ απότομα, πολλά πράγματα και πάλι να ελπίζουμε».

Αναφορικά με τον τομέα Υγείας, τόνισε ότι διασφαλιστήκαν πλέον οι προσλήψεις προσωπικού, μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού που το 2015 θα φτάσει τους 4.000. Διασφαλίστηκε επίσης η χρηματοδότηση για πρόσληψη επικουρικών γιατρών, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες να βελτιωθεί η εικόνα στον χώρο της Υγείας.

 

Ανθή Αγγελοπούλου

 

 

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.