Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2014 09:35

Κινδυνεύει να κλείσει το ΤΣΑΥ

Συνάντηση με τους Προέδρους των άλλων Υγειονομικών φορέων, το Διοικητή του Ενιαίου Ταμείου κ. Α. Σελλιανάκη και με τις υπηρεσίες του Ταμείου, παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Αν. Βασιάδη, καθώς επίσης και με τους Προέδρους των άλλων φορέων που συναπαρτίζουν το Ενιαίο Ταμείο μας ΕΤΑΑ, ζητά ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος προκειμένου να συζητήσουν τις ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν για να σωθεί το Ταμείο τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βλασταράκος, η μακροχρόνια ασκούμενη πολιτική έχει οδηγήσει το Ταμείο σε κατάσταση που η βιωσιμότητά του είναι αμφίβολη και οι υπηρεσίες που παρέχει ευρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο. Η αποψίλωσή του από το προσωπικό, ο ανεπαρκής εκσυγχρονισμός του, η ατελής ηλεκτρονικοποίηση του Συστήματος και τα υπόλοιπα προβλήματα δομικής λειτουργίας, έχουν οδηγήσει πολλές φορές τους ασφαλισμένους του Ταμείου σε αδυναμία λήψης υπηρεσιών χωρίς τη δική τους ευθύνη, καθώς και σε συνεχή τριβή και εντάσεις με τις υπηρεσίες του Ταμείου.

«Είναι καθήκον και προτεραιότητα να εμποδίσουμε τη παραπέρα αποψίλωση και αποδυνάμωση του Ταμείου, να καταγγείλουμε σε κάθε τόνο και με κάθε μέσο τη μέχρι σήμερα απαράδεκτη πολιτική, που έχει οδηγήσει το Ταμείο μας στη σημερινή του κατάσταση και να προχωρήσουμε μαζί με όλους τους φορείς Υγειονομικών, σε συνεργασία με τους φορείς Νομικών και Μηχανικών, σε κάθε αναγκαία διοικητική και νομική ενέργεια για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, την αναζήτηση ευθυνών και την προστασία της περιουσίας και της βιωσιμότητας του ταμείου» επισημαίνει κλείνοντας την ανακοίνωσή του ο κ. Βλασταράκος.

 

 

Ανθή Αγγελοπούλου

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.