Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα επεσήμανε ότι το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται και η ίδια συνεχίζει να επισκέπτεται τις δομές υγείας, να συνεργάζεται με τους ιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας, γιατί προτεραιότητά της είναι η φροντίδα υγείας των πολιτών και σε δεύτερο χρόνο ο προεκλογικός της αγώνας.
Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" και στην εξαιρετική ποιότητα παροχής υπηρεσιών που προσφέρει ενώ δήλωσε ότι αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για τα Νοσοκομεία της χώρας και δέχεται επισκέψεις ακόμα κι από το εξωτερικό. Δεν ξέχασε ωστόσο να αναφέρει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε στον Ευαγγελισμό 15 χειρουργεία, πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα, τα οποία όπως είπε, ξεκινούν τη λειτουργία τους στα τέλη του μήνα, όπως είναι εξάλλου προγραμματισμένο από την κυβέρνηση. Επίσης είπε ότι άλλα 8 χειρουργεία αναμένεται να παραδοθούν σε δεύτερη φάση, ενώ παράλληλα, ξεκινά και η ανακαίνιση των Εξωτερικών Ιατρείων.
Σύμφωνα με την κα Παπακώστα, ο "Ευαγγελισμός" υποδέχεται 1500 άτομα ανά τέσσερις ημέρες στην εφημερία του, με αποτέλεσμα οι ιατροί και οι νοσηλευτές να ξεπερνούν τον εαυτό τους και τα βιολογικά τους όρια, προκειμένου να ανταποκριθούν. «Όλοι πλέον αναγνωρίζουν την υψηλή ποιότητα στις υπηρεσίες υγείας, παρά τα όποια προβλήματα» τόνισε.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην οργάνωση των εφημεριών των ψυχιατρικών κλινικών, επισημαίνοντας πως η Επιτροπή που συγκροτήθηκε και συστήθηκε επί ημερών της στο Υπουργείο Υγείας, παρέδωσε τη μελέτη για το νέο σύστημα εφημεριών των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και των Ψυχιατρικών Τμημάτων των γενικών νοσοκομείων Αττικής και το επόμενο διάστημα, δρομολογούνται οι διαδικασίες για την ταχεία εφαρμογή του. «Οργανώσαμε τις εφημερίες των ψυχιατρικών κλινικών, προς όφελος των ψυχικά πασχόντων, ώστε να ρυθμίζονται ισοκατανεμημένα και να μη στοιβάζεται ο κόσμος σε ένα νοσοκομείο» σημείωσε.
Τέλος, η Υφυπουργός μίλησε για τη δημιουργία 4000 νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν και προκηρύχθηκαν από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, το καλοκαίρι, προκειμένου να στελεχωθούν κέντρα υγείας και νοσοκομεία, οι οποίες όμως αναστέλλονται τώρα, λόγω πρόωρων εκλογών.
