Την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για τη στελέχωση των ΜΕΘ ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στους εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας που τον επισκέφθηκαν χθες.
Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η ανάπτυξη νέων κλινών ώστε να εξαλειφθεί η λίστα αναμονής για εντατική νοσηλεία ενώ, ανακοίνωσε την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών για να λυθεί το πρόβλημα ενώ, σε ό,τι αφορά το θέμα των ελλείψεων σε εξειδικευόμενους ενημέρωσε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή από το Υπουργείο να δρομολογηθεί η σχετική προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων.
Οι γιατροί ενημέρωσαν τον Αναπληρωτή Υπουργό, ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν 470 κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) εκ των οποίων οι 100- παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι- κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για τον ίδιο λόγο, κλειστές παραμένουν 100 κλίνες ΜΕΘ ενώ όσον αφορά στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), από τις 141 λειτουργούν μόνο οι 31.
Ανθή Αγγελοπούλου