Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 09:25

Αδειάζουν το Αμαλία Φλέμινγκ

Πριν από λίγες μόλις ημέρες, το Σωματείο εργαζομένων στο Αμαλία Φλέμιγκ είχε επισημάνει ότι γίνεται αποψίλωση της Πτέρυγας Μπόμπολα του Α. Φλέμιγκ, από κάθε χρήσιμο εξοπλισμό, ακόμα και εγκαταστάσεις ενσωματωμένες στο κτίριο. 

Όπως λένε, την κύρια ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η λογική του κλεισίματος του Α. Φλέμιγκ (ολοκληρωτικά ή τμηματικά), την οποία επιμένει να εφαρμόζει ως σήμερα με διάφορες μορφές και τρόπους.

Σύμφωνα με το Σωματείο το σχέδιο του οριστικού κλεισίματος της Πτέρυγας Μπόμπολα του Α. Φλέμιγκ μπήκε σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα της διαθεσιμότητας και επανεκκινήθηκε από την παρούσα διοίκηση. Σήμερα λειτουργούν εκεί μόνο τα πλυντήρια - σιδερωτήρια του Νοσοκομείου και αυτά επιδιώκουν να τα κλείσουν.   Συνολικά, η  κατάργηση - μεταφορά όσων υπηρεσιών είχαν απομείνει υπήρξε σταδιακή, με αποτέλεσμα να παραμένουν άδειοι οι πλήρως εξοπλισμένοι θάλαμοι και να ρημάζουν οι χειρουργικές αίθουσες και τα κτίρια.

 

Χρειάστηκε μάλιστα,  το Σωματείο και κάτοικοι της περιοχής να δώσουν πραγματική μάχη, όπως καταγγέλλουν, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία από τη Διοίκηση και να απαιτεί "εκκένωση" του χώρου, να απειληθούν με ΕΔΕ από τον Υπεάρχη όσοι αντιστέκονταν και τα Ματ να τους φοβερίζουν.

Και όλα αυτά προκειμένου όπως λένε, να αποτραπεί η "αρπαγή" με μαφιόζικο τρόπο, μεγάλης αξίας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Διοίκηση και ΥΠΕ, είχαν κανονίσει να σκορπίσουν τον εξοπλισμό, περιουσία του Α. Φλέμιγκ, σε άλλα Νοσοκομεία της Αθήνας, πετυχαίνοντας διάφορες "εξυπηρετήσεις", αλλά κυρίως να αδειάσουν την Πτέρυγα, να αποδυναμώσουν το Φλέμιγκ συνολικά.

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της περιοχής και οι κάτοικοι ματαίωσαν όπως υποστηρίζουν αυτά τα σχέδια, η απαξίωση όμως και η αυταρχική λογική που λέει "Το νοσοκομείο θα κλείσει ότι και να κάνετε"  συνεχίστηκε. Οδήγησε στην παραβίαση του κτιρίου και σε λίγες  καταστροφές. Και ο λόγος όπως καταγγέλλουν είναι η μη φύλαξη του χώρου γιατί η διοίκηση αδιαφόρησε.

 

 Ωστόσο, στις 22/4 ξήλωσαν εξοπλισμό πληροφορικής, τον οποίο ετοιμάζονταν να παραδώσουν στο Σισμανόγλειο, βάσει παλιότερης απόφασης για αξιοποίηση, αλλά με παρέμβασή του Σωματείου αποτράπηκε και τα μηχανήματα παρέμειναν στο Α. Φλέμιγκ.


Οι εργαζόμενοι  του νοσοκομείου αγωνίζονται όπως λένε να μείνει ανοικτό το νοσοκομείο ενώ καλούν τους εργαζόμενους και των 3 νοσοκομείων (Σισμανόγλειο - Φλέμιγκ - Παίδων) να μην πέσουν στην παγίδα του «διαίρει και βασίλευε».

Ζητούν επίσης να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, και να γίνουν προσλήψεις για να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο.

 

Ανθή Αγγελοπούλου

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.