Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 06 Μαΐου 2013 21:02

Αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων του νοσοκομείου της Λέσβου ζητά ο ΠΙΣ

Τα προβλήματα υγείας της Λέσβου συζήτησαν την Πρωτομαγιά, κατά την επίσκεψή τους στην Μυτιλήνη, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκος και ο υπεύθυνος της νησιωτικής πολιτικής υγείας, μέλος του Δ.Σ του ΠΙΣ κ. Κ. Κουτσόπουλος με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου κ. Π. Προβέτζα και το Δ.Σ.

 

Ο ΠΙΣ ενημερώθηκε από το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιατροί του νησιού τόσο στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, περιφερειακά ιατρεία, αγροτικά ιατρεία όσο και στον ΕΟΠΥΥ και τα ιδιωτικά ιατρεία και εργαστήρια. Τονίστηκαν οι μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης λόγω της αποχώρησης, με συνταξιοδότηση, αρκετών ιατρών αλλά και της μέχρι σήμερα αδυναμίας πλήρωσης των κενών θέσεων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ασθενείς, να μεταφέρονται επειγόντως σε νοσοκομεία της Αθήνας, να σπαταλούνται πόροι και να υφίστανται ταλαιπωρία οι κάτοικοι του νησιού. Επισημάνθηκε η προσπάθεια εκμετάλλευσης του υπάρχοντος κενού της περίθαλψης από την απέναντι πλευρά, την γειτονική Τουρκία, που με τη δημιουργία ταξιδιωτικών γραφείων στο νησί και τη διαφήμιση μέσα από φυλλάδια και το διαδίκτυο στοχεύει στη μεταφορά ασθενών σε ιδιωτικά θεραπευτήρια της.

 

Ακολούθησε κοινή συνέντευξη τύπου του ΠΙΣ και του ΙΣ Λέσβου στην οποία υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει πλήρης συνεργασία των προέδρων και των Δ.Σ όλων των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών με τον πρόεδρο και το Δ.Σ του ΠΙΣ για την ανάληψη κοινών δράσεων, ώστε να δημιουργηθεί ένα τείχος προστασίας της υγείας, με κάλυψη, κατ’ εξαίρεση, των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της νησιωτικής και δη της ακριτικής Ελλάδας.

«Η εξάντληση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου της Μυτιλήνης, λόγω των ελλείψεων και των απλήρωτων εφημεριών και υπερωριών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι ελλείψεις τουλάχιστον 16 ιατρών, βασικών ειδικοτήτων και 40 νοσηλευτών πρέπει τάχιστα να αποκατασταθούν» τόνισε ο κ. Βλασταράκος.

 

 

Έτσι, θα σταματήσει και η εκμετάλλευση της αγωνίας του αρρώστου από ντόπιους, ξένους και γείτονες κερδοσκόπους, για τους οποίους ο ΠΙΣ επιφυλάχθηκε, να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα για την παράνομη διαφημιστική καμπάνια.