Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 10:44

Αντίθετος με την εγκύκλιο του ΕΟΦ για τις επιστημονικές εκδηλώσεις ο ΠΙΣ

Κάθετα αντίθετος με τη νέα εγκύκλιο του ΕΟΦ αναφορικά με τις επιστημονικές εκδηλώσεις και τα συνέδρια στα οποία μπορούν να παρευρίσκονται οι γιατροί δηλώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Όπως λέει ο ΠΙΣ, η εγκύκλιος του ΕΟΦ περιορίζει σε 48 τις επιστημονικές εκδηλώσεις με χορηγίες και αφήνει ανοιχτά ζητήματα, τα οποία πριν φέρει στη δημοσιότητα έπρεπε να τα συζητήσει μαζί του διότι ενδιαφέρεται τα μέγιστα για την συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

Μέχρι σήμερα επιστημονικές εκδηλώσεις, συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια κλπ. πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο με τις χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών και άλλων ιατρικών επιχειρήσεων. Τη στιγμή που το κράτος δεν υποστηρίζει οικονομικά τις επιστημονικές εκδηλώσεις, ώστε ο ιατρός να ανανεώνει τις γνώσεις του και να συμμετέχει ενεργά στη δια βίου εκπαίδευση, είναι αδιανόητο να βάζει τέτοιους φραγμούς οι οποίοι βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση. Για το λόγο αυτό ο ΠΙΣ όπως λέει, θα κινηθεί ακόμη και δικαστικά, εναντίον της απαράδεκτης αυτής εγκυκλίου.

Ο ΠΙΣ, ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πράξει τα δέοντα προς την κατεύθυνση αυτή προκειμένου η δια βίου εκπαίδευση των ιατρών, όπως συμβαίνει σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο, να γίνεται με τρόπο που εξυπηρετεί τον σκοπό αυτό αλλά και με κανόνες ηθικής, δεοντολογίας και διαφάνειας.

Ανθή Αγγελοπούλου

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.