ην εξασφάλιση της καθολικής και ισότιμης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των πολιτών, ανεξάρτητα από εργασία, ασφάλιση και εισόδημα, πέτυχε σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια. Όπως είπε κατά την ομιλία του στην 82η ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας, με τον νόμο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, περίπου ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας νοσηλεύονται σήμερα δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία. «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη!» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε.
Στον κρίσιμο τομέα της Υγείας και στην μεταρρύθμιση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, όπως είπε ο πρωθυπουργός, προβλέπει την δημιουργία 239 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε 65 αστικές περιοχές της χώρας.
Παράλληλα, όπως είπε, η κυβέρνηση δίνει μεγάλο αγώνα για την κάλυψη των τεράστιων κενών σε προσωπικό, που βρήκαμε στο ΕΣΥ. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, από το 2015 έχουν προστεθεί στο ΕΣΥ πάνω από 9.000 γιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Οι 2.500 είναι μόνιμο προσωπικό. Ενώ, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη στελέχωση με επιπλέον 9.500 άτομα το επόμενο διάστημα.
Ανθή Αγγελοπούλου