Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 08:43

Μετάταξη των Φαρμακοποιών - Εκπαιδευτικών προτείνει η ΠΕΦΝΙ

Μετάταξη των Φαρμακοποιών - Εκπαιδευτικών προτείνει η ΠΕΦΝΙ

 

Ενόψει του επικείμενου προς ψήφιση Πολυνομοσχεδίου, περιλαμβάνεται άρθρο με το οποίο στο Υπουργείο Παιδείας καταργείται ο Τομέας Υγείας της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης, οι ειδικότητές του και μεταξύ αυτών και η ειδικότητα Βοηθών Φαρμακείου. Επακόλουθα το Υπουργείο Παιδείας καταργεί τις οργανικές θέσεις των υπηρετούντων Φαρμακοποιών-Εκπαιδευτικών, κλάδου ΠΕ 14.03 που υπηρετούν στην ειδικότητα αυτή με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί αυτοί να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

 

Ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων σήμερα Φαρμακοποιών-Εκπαιδευτικών (ΠΕ14.03), σε όλη τη χώρα ανέρχεται στους είκοσι (20), όπως προκύπτει και από τον συνημμένο σχετικό πίνακα καταργούμενων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών τον οποίο δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Οι αναφερόμενοι Φαρμακοποιοί-Εκπαιδευτικοί έχουν διοριστεί με διαφανείς διαδικασίες (Επετηρίδα, διαδικασία ΑΣΕΠ) και σημαντικό ποσοστό από αυτούς έχει υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης (Μεταπτυχιακές σπουδές και τίτλους, δημοσιεύσεις, συγγραφικό έργο) καθώς και προϋπηρεσία, τόσο στην Εκπαίδευση, όσο και σε Νοσοκομεία, υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Αυτά τα προσόντα, με τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στις υπάρχουσες ανάγκες, ο χρόνος και η κατάσταση της χώρας, δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση να μείνουν αναξιοποίητα.

 

Παρόλα αυτά όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) Δέσποινα Μακριδάκη, οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί, παρά την προοδευτική μείωση του προσωπικού και την έλλειψη τεχνικών υποδομών των τμημάτων τους, στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συμβάλλουν στην προαγωγή της δημόσιας υγείας. Ο Εξορθολογισμός του ΕΣΥ είναι επιδίωξη όλων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιτυγχάνεται με απολύσεις. Η ΠΕΦΝΙ λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η Χώρα μας σήμερα, τις περικοπές σε όλους τους τομείς και στον τομέα της Υγείας, καθώς και τα σημαντικά κενά που επί μακρόν υπάρχουν σε επίπεδο Νοσοκομειακών Μονάδων, προτείνει την μετάταξη των Φαρμακοποιών-Εκπαιδευτικών αυτών στο Υπουργείο Υγείας και την τοποθέτησή τους σε κενές οργανικές θέσεις Φαρμακοποιών, σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ, με κάλυψη των θέσεων κατά προτεραιότητα στο Νομό που κατοικούν και εργάζονται. Η μετάταξή τους δεν δημιουργεί επιπλέον επιβάρυνση του συνολικού Δημόσιου προϋπολογισμού, αφού είναι ήδη μισθοδοτούμενοι Δημόσιοι Υπάλληλοι.

 

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δεν περισσεύουν. Κάθε προσπάθεια συρρίκνωσης του ΕΣΥ τους βρίσκει αντίθετους για το λόγο αυτό το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται και έχουν ανακοινωθεί από την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, με στόχο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.

 

 

 

 

 

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.