Το μεγάλο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με το νέο Δελτίο Τιμών θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην αγορά και θα διαλύσει στην ουσία τη φαρμακευτική περίθαλψης των ελλήνων πολιτών, τονίζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος.
Οι ελλείψεις στα φάρμακα έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής αγοράς, όπως επισημαίνει ο κ. Λουράντος. Φάρμακα όπως κορτιζονούχα, αντικαταθλιπτικά, αντιπαρκινσονικά, αντικαρκινικά, ινσουλίνες, καρδιολογικά και αντιθυρεοειδικά λείπουν από την αγορά. Παράλληλα, οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν τιμολογούν λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει από τα λάθη του νέου Δελτίου Τιμών και συνεπώς δεν εφοδιάζουν την αγορά με όσα φάρμακα έχουν παραμείνει στην Ελλάδα.
«Οι πειραματισμοί εις βάρος της υγείας του ελληνικού λαού πρέπει να λάβουν τέλος. Ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα η διαπραγμάτευση yπουργείου και φαρμακοβιομηχανίας που γίνεται πίσω από τις κουρτίνες», κλείνει ο κ. Λουράντος
