Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 11:52

3 μέρες διορία να ελεγχθούν τα 8.786 ανατιμολογημένα φάρμακα από τις εταιρείες

3 μέρες περιθώριο έχουν οι φαρμακευτικές να ελέγξουν τη λίστα με τα ανατιμολογημένα φάρμακα και στη συνέχεια να υποβάλλουν τις ενστάσεις τους.

Να θυμίσουμε, ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, για πρώτη φορά έγινε ενδελεχής αξιολόγηση της βάσης δεδομένων του ΕΟΦ και σε ανοιχτή διαβούλευση με τους ΚΑΚ καταρτίστηκε ο συνολικός κατάλογος των προϊόντων που παρουσιάζουν πωλήσεις τα τελευταία 3 χρόνια.

Ακόμη έγινε αναλυτική ανά προϊόν επεξεργασία και ταξινόμηση 8.786 προϊόντων, σύμφωνα με τη νομική τους βάση, αλλά και τους κανόνες τιμολόγησης που προβλέπονται από το νόμο.

Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψη τα δεδομένα του Θετικού Καταλόγου, καθώς και ο τρόπος διάθεσης φαρμακευτικών προϊόντων, όπως προκύπτουν από τις άδειες κυκλοφορίας αυτών.


Ακολουθεί σε συνημμένο αρχείο η λίστα των φαρμάκων