Σε συνέχεια της από 4/4/2014 ανάρτησης του Τμήματος Τιμολόγησης των Καταλόγων Φαρμακευτικών Προϊόντων για τα οποία εκκρεμούσαν αιτήσεις προς τιμολόγηση και μετά την επεξεργασία των σχετικών από τους ΚΑΚ παρατηρήσεων επί των Καταλόγων, στις 16-5-2014 αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, προς διαβούλευση, οι προτάσεις του Τμήματος Τιμολόγησης του ΕΟΦ ως προς τις τιμές των εν λόγω προϊόντων.
Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 5 της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης 325/5851/Γ.Π., ΦΕΚ 88/21-1-2014, τα αναλυτικά στοιχεία βάσει των οποίων διαμορφώθηκαν οι προτεινόμενες τιμές θα αποσταλούν σε κάθε Κάτοχο Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) χωριστά για τυχόν παρατηρήσεις. Παρακαλούνται οι ΚΑΚ να αποστείλουν τις σχετικές παρατηρήσεις τους σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία της ανάρτησης έως και την 21/05/2014 στην ηλεκτρονική διεύθυνση
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
, του Τμήματος Τιμολόγησης, ανά κατηγορία παρατήρησης:
1. Παρατηρήσεις ως προς τις προτεινόμενες τιμές με βάση το Μ.Ο. των τριών χαμηλότερων χωρών ΕΕ και υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών όπου απαιτείται.
2. Παρατηρήσεις ως προς τις προτεινόμενες τιμές που αφορούν στα γενόσημα προϊόντα των Καταλόγων
3. Λοιπές παρατηρήσεις.
Σημειώνεται ότι οι παρατηρήσεις που θα παραληφθούν μετά την καταληκτική ημερομηνία δεν θα μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
Οι ΚΑΚ, θα πρέπει, στο ίδιο αρχείο που θα παραλάβουν, να συμπληρώσουν τις παρατηρήσεις τους, σαφώς και περιεκτικά. Για την άμεση και σωστή επεξεργασία των παρατηρήσεων, παρακαλούνται οι ΚΑΚ να ακολουθήσουν πιστά τη γραμμογράφηση του συγκεκριμένου αρχείου, και να προσθέσουν σε χωριστές στήλες ανά κατηγορία παρατήρησης, τις παρατηρήσεις τους αυστηρά σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση, δηλαδή:
• Παρατηρήσεις που αφορούν σε M.O. τριών χαμηλότερων χωρών, (onpatent προϊόντα, βιολογικά, ορφανά, βιοτεχνολογικά και προϊόντα αίματος, μοναδικά offpatent πριν την 1/1/2012) σημειώνεται ως 1.
• Παρατηρήσεις ως προς τις προτεινόμενες τιμές που αφορούν στα γενόσημα προϊόντα των Καταλόγων σημειώνεται ως 2 και,
• Παρατηρήσεις που αφορούν σε λοιπές περιπτώσεις, σημειώνεται ως 3.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, ο ΕΟΦ στην παρούσα τιμολόγηση εφήρμοσε, όπως πάντα, την υφιστάμενη νομοθεσία. Προβλήματα που πιθανώς να προκύψουν σε πολύ περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων και που θα συζητηθούν αναλυτικά κατά τη διαβούλευση με τους ΚΑΚ, θα ληφθούν υπόψη από τον ΕΟΦ προκειμένου να εισηγηθεί ανάλογα στο Υπουργείο Υγείας, βελτίωση της κείμενης νομοθεσίας.
Ακολουθεί σε συννημένο αρχείο ο κατάλογος
