Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2014 09:48

Η Τέχνη της Καινοτομίας από την ΕΕΦΑΜ

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2014 θα διεξαχθεί το σεμινάριο της ΕΕΦΑΜ το οποίο θα βασισθεί στο μοντέλο «η Τέχνη της Καινοτομίας», που σχεδιάστηκε από τον Ντίμη Μιχαηλίδη.

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα διερευνήσουν κάθε ένα από τα στοιχεία σε βάθος, θα κάνουν διάγνωση της δική τους εταιρείας και θα κινητοποιηθούν για να σκεφτούν δραστηριότητες που αναπτύσσουν και καλλιεργούν την καινοτομία.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει πρωτότυπες ομιλίες και παρουσιάσεις, άκρως διαδραστικές ασκήσεις, εργαλεία για εντοπισμό προσωπικών και ομαδικών προβληματισμών, και θα υποστηρίζεται από υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικά και έντυπα υλικά.

Το σεμινάριο θα κάνει ο ίδιος ο εμπνευστής του μοντέλου «η Τέχνη της Καινοτομίας» ο Ντίμης Μιχαηλίδης.

Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν δωρεάν (προσφορά της ΕΕΦΑΜ και του κ Μιχαηλίδη) το βιβλίο με τίτλο «The Art of Innovation – Integrating Creativity in Organizations» που έχει εκδώσει ο κ Μιχαηλίδης και το οποίο έχει χαρακτηρισθεί ως «a must-read for 21st century CEOs».

 

Ποιος είναι ο Dimis Μιχαηλίδης:

Ο Ντίμης Μιχαηλίδης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων, συγγραφέας, ηγέτης δημιουργικών ομάδων και καθηγητής. Είναι ίσως ο μοναδικός management expert στον κόσμο, που μετά από μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα (World Bank στις ΗΠΑ, ICI/Zeneca και Council of Europe Development Bank στη Γαλλία) άφησε το τιμόνι μιας μεγάλης επιχείρησης (ασφαλιστική Cyprialife, του ομίλου της Λαϊκής Τράπεζας, νυνMarfin), για να αφοσιωθεί στην καινοτομία και τη δημιουργικότητα με … μαγικές εκτελέσεις.
Το 2007, ο Ντ. Μιχαηλίδης, εξέδωσε το βιβλίο με τίτλο «The Art of Innovation – Integrating Creativity in Organizations», το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «a must-read for 21st century CEOs».
Για όσους είχαν την τύχη να το διαβάσουν, το βιβλίο αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό μηνυμάτων για την προώθηση της δημιουργικότητας και την εμπέδωση της καινοτομίας σε οργανισμούς, με πρωτότυπα έργα ζωγραφικής και σύμβολα, τα οποία εμπνεύστηκε ειδικά για την έκδοση και φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Umit Inatci.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «The Art of Innovation – How to Integrate Creativity in Organizations», που σχεδίασε ο Ντίμης Μιχαηλίδης, διδάσκεται σε εταιρείες και μεταπτυχιακά προγράμματα διοίκησης επιχειρήσεων στο New York University από καθηγητές και εκπαιδευτές που έχουν παρακολουθήσει και το ανάλογο πρόγραμμα πιστοποίησης.
Ο Ντίμης Μιχαηλίδης είναι Visiting Professor στα INSEAD, the Royal Holloway University of London, the CK Graduate School of Business (Beijing, China), the Jiaotang University (Shanghai) και the Cyprus International Institute of Management. Είναι κάτοχος τριών πτυχίων: MBA από το London Business School, M.A. από το University of Sussex και B.Sc. (Econ) από το London School of Economics (LSE). Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα Leadership in Organizations του INSEAD και σειρά προγραμμάτων του Creative Problem Solving Institute (CPSI) των ΗΠΑ, όπου και παρουσιάζει δικά του προγράμματα κάθε χρόνο.
Στην καριέρα του διετέλεσε, κατά σειρά, Marketing and Sales Director της ICI/Zeneca στη Γαλλία, Investment Officer στην Παγκόσμια Τράπεζα στη Washington DC, Deputy Director στην Τράπεζα Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Interamerican ασφαλιστικής και Γενικός Διευθυντής της ασφαλιστικής Cyprialife στην Κύπρο.
Είναι Κύπριος, μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά, και από το 2003 διευθύνει την εταιρεία συμβούλων Performa Consulting ενώ καλείται συχνά σαν ομιλητής σε διάφορα διεθνή συνέδρια.
Είναι, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Creative Education Foundation στις ΗΠΑ και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Trust International Insurance Company (Cyprus).
Στους πελάτες του συγκαταλέγονται οι: Τράπεζα Πειραιώς, Marfin Laiki Bank, Pepsico, Tetra pak, IBM, NCR, PricewaterhouseCoopers, Syngenta, Vivartia, O2, Amdocs, Bayer και Εύρηκα.

 

 

 

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.