Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015 09:36

Η Genzyme μεγαλώνει το χαρτοφυλάκιο της εξαγοράζοντας το Caprelsa από την AstraZeneca

H Genzyme εταιρεία του ομίλου Sanofi, έχει εισέλθει σε οριστική συμφωνία με την AstraZeneca για την απόκτηση του φαρμάκου Caprelsa® (βανδετανίμπη), που ενδείκνυται για τη θεραπεία του συμπτωματικού ή προοδευτικού μυελοειδούς καρκίνου του θυρεοειδούς σε ασθενείς με ανεγχείρητη τοπικά προχωρημένη ή μεταστατική νόσο.

Το Caprelsa είναι μια από του στόματος θεραπεία με αναστολείς της κινάσης και είναι διαθέσιμη σε 28 χώρες.

To φάρμακο είναι επίσης σε κλινική μελέτη Φάσης  ΙΙΙ για ασθενείς με διαφοροποιημένο καρκίνο του θυρεοειδούς που επιδεικνύουν αντίσταση στο ραδιενεργό ιώδιο. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.

«Η προσθήκη του Caprelsa αποτελεί μια ισχυρή στρατηγική ανάπτυξη και ενισχύει σημαντικά τη θεραπευτική προσέγγιση στο χαρτοφυλάκιο της Ενδοκρινολογίας υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Genzyme για την αντιμετώπιση των ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών των ασθενών πάσχοντες από καρκίνο του θυρεοειδούς ", δήλωσε ο Πρόεδρος της Genzyme και Διευθύνων Σύμβουλος, ο David Meeker, MD "

 

Ανθή Αγγελοπούλου

 

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.