Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015 11:13

Μ.Χειμώνας: βεβιασμένες οι αποφάσεις του Υπουργείου για τα φάρμακα

Με αφορμή την παρουσία του στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενώνο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) κ. Μιχάλης Χειμώνας, ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο οδηγείται σε βεβιασμένες αποφάσεις όπως αυτή που αφορά στο πρόσφατο clawback στις νοσοκομειακές πωλήσεις.

 

«Οι τελευταίες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας, οδηγούν πάλι σε εισπρακτικά μέτρα όπως το rebate και το clawback, τα οποία στην ουσία δεν αποτελούν μεταρρυθμίσεις και προκαλούν πανικό στην αγορά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χειμώνας.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι στον ΣΦΕΕ έγινε πρόσφατα έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκε ο αντίκτυπος των τελευταίων μέτρων στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Και όπως είπε, όλα τα μέλη του Συνδέσμου, συμφωνούν ότι οι ασθενείς πρέπει να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο και να συμμετέχουν ενεργά στη λήψη των αποφάσεων.

 

 

Ανθή Αγγελοπούλου

 

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.