Ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, γενικός Διευθυντής της Novo Nordisk Ελλάς ανέλαβε τη θέση του προέδρου στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
Συγκεκριμένα, χθες συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό του ΣΦΕΕ ως εξής:
Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς.
Αναπληρωτής Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Γενικός Διευθυντής Vian και Αντιπρόεδρος Vianex.
Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι κ.κ.
- 1)κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης (Γενικός Διευθυντής Vian και Αντιπρόεδρος Vianex),
- 2)κ. Ιωάννης Βλόντζος υπεύθυνος Αξιολόγησης και Διαπραγμάτευσης Τεχνολογιών Υγείας (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Merck), με αναπληρωτή τον Σπύρο Φιλιώτη (Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή Pharmaserve-Lilly),
- 3)κ. Μάρκος Γερασόπουλος υπεύθυνος Φαρμακευτικής Δαπάνης (Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Ομίλου Sanofi Aventis Ελλάδας),
- 4)Μάριος Κοσμίδης υπεύθυνος Τιμολόγησης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Win Medica),
- 5)Δρ. Χρήστος Δάκας υπεύθυνος Επιστημονικών Θεμάτων και Κλινικών Μελετών (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Shire),
- 6)κ. Σταύρος Θεοδωράκης υπεύθυνος Επικοινωνίας (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου Chiesi).
Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος για θέματα Τεκμηρίωσης: Εξελέγη o κ. Δημήτριος Αναγωστάκης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου Boehringer Ingelheim).
Ταμίας: Εξελέγη ο κ. Χάρης Ναρδής (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Astellas Pharmaceuticals).
Μέλη οι κ.κ.:
Νικόλαος Βαρελάς (Διευθύνων Σύμβουλος Galenica),
Παναγιώτης Γιαννουλέας (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Angelini Pharma),
Κωνσταντίνος Ευριπίδης (Διευθύνων Σύμβουλος Genesis Pharma),
Μάριος Κάτσικας (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Proton Pharma),
Ζαχαρίας Ραγκούσης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Pfizer).
Σημειώνεται ότι την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δεοντολογίας και Διαφάνειας, καθώς και την ευθύνη της επικοινωνίας με τη Γενική Δ/νση της EFPIA, θα εξακολουθήσει να έχει ο Γενικός Δ/ντης ΣΦΕΕ, κ. Μιχάλης Χειμώνας.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τον ΣΦΕΕ σε μια από τις δυσκολότερες περιόδους που διανύει η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε ότι η περίοδος που έρχεται θα είναι ακόμη δυσκολότερη και ο καλύτερος τρόπος είναι η δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής στο χώρο της υγείας, έτσι ώστε η φαρμακοβιομηχανία να αποτελεί σημαντικό εταίρο της πολιτείας στη χάραξη πολιτικής υγείας.
Ανθή Αγγελοπούλου
