Κανένας γιατρός δεν θα χάσει τη δουλειά του!
Τη διαβεβαίωση ότι «Κανένας γιατρός δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του και οι δημόσιες δομές του ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να διαλυθούν» έλαβε από τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος κατά τη διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας τους με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής σχετικά με τη μετακίνηση 6.000 ιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση μελετά σχέδιο μετάταξης 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ. Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτει ότι το υπουργείο του θα έχει σημαντική συμμετοχή και στο δεύτερο κύμα κινητικότητας, που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.
«Πολλοί ειδικοί, Έλληνες και ξένοι, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, προτείνουν να μην συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει υπηρεσίες Υγείας και να παραμείνει ως ασφαλιστικός οργανισμός που «αγοράζει» υπηρεσίες υγείας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο «Βήμα» ο κ. Γεωργιάδης. Και προσθέτει: «Αν και είναι ένα από τα πολλά σενάρια που έχουν κατατεθεί για την εξυγίανση του Οργανισμού, αυτή τη συζήτηση θα την κάνουμε χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν».
Διαβεβαιώνει πάντως πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να λάβουμε καμία απόφαση που θα οδηγούσε 6000 γιατρούς σε απόλυση» και στην ερώτηση αν θα μεταταχθούν στο ΕΣΥ δηλώνει πως «όταν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση (για το ρόλο του ΕΟΠΥΥ) θα ολοκληρωθεί και θα δούμε».
Ωστόσο, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, ο κ. Βλασταράκος και το προεδρείο της Ομοσπονδίας ιατρών του ΕΟΠΥΥ θα συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας.
Όπως δηλώνει ο κ. Βλασταράκος, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και δεσμεύεται ότι θα είναι πάντα στις επάλξεις για την προστασία τόσο τις δημόσιας υγείας όσο και των θέσεων εργασίας των γιατρών.
Ανθή Αγγελοπούλου
