Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 12:40

Διασύνδεση νοσοκομείων και προνόμια στους επικουρικούς γιατρούς

Τη διασύνδεση των νοσοκομείων Σάμου, Ικαρίας, Μυτιλήνης και Λήμνου προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Επίσης, την διασύνδεση των νοσοκομείων Νεάπολης, Αγίου Νικολάου, Σητείας και Ιεράπετρας στην Κρήτη, καθώς επίσης την αυτοτέλεια των νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης και Παίδων Αγίας Σοφία και τη διασύνδεσή τους, το μεν πρώτο με το Σισμανόγλειο και το Αμαλία Φλέμινγκ το δε δεύτερο με το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Σε άλλο άρθρο του νομοσχεδίου προβλέπεται η λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης ενώ σε άλλο άρθρο ανακοινώνονται μερικά προνόμια για τους επικουρικούς γιατρούς.

Συγκεκριμένα οι επικουρικοί γιατροί που θα καλούνται να υπηρετήσουν στα νησιά θα υπογράφουν σύμβαση 3 χρόνων. Αν κάποιοι εξ αυτών έχουν σύζυγο που εργάζεται στο Δημόσιο Τομέα θα προβλέπεται αν θέλει να τοποθετηθεί μαζί του στο μέρος που θα υπηρετήσει για να μην χωρίζει το ζευγάρι.

Επίσης η προϋπηρεσία των 3 χρόνων θα υπολογίζεται διπλή, πράγμα πολύ θετικό για την επετηρίδα.

 

Ανθή Αγγελοπούλου

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.