Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 09:33

Άλλαξε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερρίκος Ντυνάν με δικαστική απόφαση

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου, ακυρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο που είχε οριστεί με την προηγούμενη του απόφαση και το οποίο είχε συστήσει η Κυβέρνηση και ορίσθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο από προηγούμενα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το Ειρηνοδικείο μάλιστα έδωσε εντολή στο κράτος, με την οποία δεν μπορεί να έχει το παραμικρό έννομο συμφέρον για τον Ερυθρό Σταυρό και το «Ερρίκος Ντυνάν». Κοινώς το Ειρηνοδικείο με την απόφασή του διατάζει την Κυβέρνηση να μην ασχοληθεί με προβλήματα αυτού του Οργανισμού, όπως διευκρινίζει ο Υπουργός Υγείας και συνεχίζει. «Εμείς, σεβόμενοι τη δικαστική απόφαση ως προς την εφαρμογή της, δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με αυτήν και θα την εφεσιβάλλουμε αλλά βεβαίως τη σεβόμαστε. Πράγμα που σημαίνει ότι από σήμερα και έως ότου έρθει μια νέα ενδεχομένως δικαστική απόφαση που θα ορίζει διοικητικό συμβούλιο, το οποίο μπορεί να εγγυηθεί τη συμφωνία που θέλει η Κυβέρνηση, δηλώνουμε ότι η Κυβέρνηση και για όλο αυτό το διάστημα που θα προκύψει, δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για το τι μέλλει γενέσθαι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν».

Να θυμίσουμε ότι από το καλοκαίρι, όταν ξεκίνησε η διαδικασία αποβολής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, η Κυβέρνηση με προσωπική φροντίδα του Πρωθυπουργού ανέλαβε μια πρωτοβουλία διασώσεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Στα πλαίσια ανέλαβε τη Διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, για να μπορέσει το κράτος με τη δύναμή του να εγγυηθεί τη συμφωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και να σταματήσει τη διαδικασία αποπομπής και επίσης να καλυφθούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και να πληρωθούν σε πρώτη φάση οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι πιστωτές.

Με βάση μια προσωρινή απόφαση του Ειρηνοδικείου, πριν από ένα μήνα κατάφερε τελικά η Κυβέρνηση να ορίσει προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο, σύμφωνα με τον Υπουργό, σε ένα μήνα επέδειξε τρομακτική πρόοδο και επέτυχε συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς η οποία ανέλαβε το δάνειο που είχε το Ερρίκος Ντυνάν ως βάρος από την Τράπεζα Κύπρου και άρα προχώρησε σε ένα πολύ μεγάλο βήμα για επίλυση του θέματος.

Εκταμιεύθηκαν γρήγορα χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως λέει ο κ.. Γεωργιάδης και μπήκαν στη διαδικασία διαπραγματεύσεων και με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό για την αλλαγή του καταστατικού του και άρα την ακύρωση διαδικασίας αποπομπής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον Διεθνή, πράγμα που αν γίνει θα βλάψει δραματικά τη διεθνή εικόνα της χώρας.

Ωστόσο, τους πρόλαβαν οι εξελίξεις και συγκεκριμένα η απόφαση του Ειρηνοδικείου κατά συνέπεια όπως όλα δείχνουν όλες οι διαδικασίες θα μείνουν σε εκκρεμότητα και προφανώς το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα αλλάξει τρόπους συνεργασίας.

Ανθή Αγγελοπούλου

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.