Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 09:22

Ξεκινούν οι αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Τρεις άδειες αεροψεκασμών υπέγραψε η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μ. Μακρή, στις 31 Μαρτίου 2014, στα πλαίσια εφαρμοσμένου προγράμματος κουνουποκτονίας, με τα υπ’ αρ. Υ1/Γ.Π.5008, Υ1/Γ.Π.21445 και Υ1/Γ.Π.26517 έγγραφα.

Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής, Λάρισας και Ανατολικής Μακεδονίας.

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προωθεί σύγχρονα προγράμματα κουνουποκτονίας που βασίζονται σε αεροψεκασμούς για προνυμφοκτονία με στόχο την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς και τη δημιουργία ασφαλών παραθεριστικών προορισμών.

Οι αεροψεκασμοί με προνυμφοκτόνα σκευάσματα αφορούν περιοχές δυσπρόσιτες με ειδικές γεωμορφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες και διεξάγονται υπό προϋποθέσεις και μετά από ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.