1.200 άτομα εκ των οποίων οι 650 θα είναι νοσηλευτές, πρόκειται να προσλάβει το Υπουργείο Υγείας με στόχο την ενίσχυση του ΕΣΥ. Επίσης ακόμα 200 άτομα από τις διαθεσιμότητες του Υπουργείου Παιδείας θα προστεθούν σε αυτές.
Αυτά ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας κατά την ομιλία του στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ).
Όπως επεσήμανε ο Υφυπουργός, το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί να στήσει ένα υγειονομικό δίκτυο το οποίο θα εξασφαλίζει τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες, ασφαλισμένους και μη. Για το λόγο αυτό θα εξασφαλιστεί η ελεύθερη, πρόσβαση στις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Συμπλήρωσε δε, ότι θα παρατηθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, η ισχύς των βιβλιάριων υγείας των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ.
Ανθή Αγγελοπούλου
