Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 09:34

Προσαρμογή στο Εθνικό Δίκαιο της Κοινοτικής Οδηγίας για τις Μεταμοσχεύσεις

Ανταλλαγή ανθρωπίνων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση θα επιτρέπεται να γίνετε πλέον σε όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο προσάρμοσε στο Εθνικό Δίκαιο την Κοινοτική Οδηγία έτσι ώστε να καλύπτεται η έλλειψη μοσχευμάτων σε κάποιο κράτος – μέλος που έχει ανάγκη. Η ρύθμιση αυτή θεσπίζει μια σειρά μέτρων και διαδικαστικών κανόνων που αφορούν στη διαβίβαση πληροφοριών για τους δότες, ενώ ενισχύει την επικοινωνία των κρατών ώστε να αποφεύγονται παρανομίες. Ο Κοινοτικός κατάλογος με τα Εθνικά σημεία επαφής θα επικαιροποιείται τακτικά και θα είναι άμεσα προσβάσιμος σε όλα τα κράτη – μέλη.

 

 

Ανθή Αγγελοπούλου

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.