Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 11:36

Συνάντηση Πατούλη - Χριστοφίλη για θέματα Υγείας

Συνάντηση κατά την οποία συζητήθηκε εκτενώς το μείζον θέμα της μετανάστευσης των Ελλήνων γιατρών και προς τη Σαουδική Αραβία και εξετάστηκαν οι συνθήκες και οι όροι μετάβασης, διαμονής και εργασίας των γιατρών που επιλέγουν να ασκήσουν την Ιατρική στο Ριάντ, τη Τζέντα και το Νταμάμ είχε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης με τον Έλληνα πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας Ιωάννη Χριστοφίλη.

Ο Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική πρεσβεία στη Σαουδική Αραβία θα παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια, για την ομαλή εγκατάσταση και εξάσκηση του λειτουργήματος των γιατρών.

 

Επίσης, ο κ. Χριστοφόλης έθεσε το ζήτημα της λήψης ειδικότητας γιατρών προερχομένων από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα, σε υπεράριθμες θέσεις και με την κάλυψη του οικονομικού κόστους από την Σαουδαραβική Κυβέρνηση. Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί καθώς το θέμα είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας.

 

Τέλος, συζήτησαν το θέμα του Ιατρικού τουρισμού και αποφασίσθηκε η προώθηση καμπάνιας για την αμφίδρομη ενίσχυσή του. Σύντομα μάλιστα θα διοργανωθεί και σχετική ημερίδα με θέμα τον Ιατρικό τουρισμό σε Ελλάδα και Σαουδική Αραβία.

 

 

 

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.