Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 14:51

Λεωνίδας Γρηγοράκος: Δεν υπάρχει στρατηγική και πολιτική στην υγεία στην Ελλάδα

Καταπέλτης ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατά τον χαιρετισμό του στο 13ο ετήσιο συνέδριο Health World.

“Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτική και στρατηγική στην υγεία. Υπάρχει μόνο αναρχία στην ανάπτυξη και την υποδομή μέχρι σήμερα και αν ζεις στην Αθήνα έχει καλώς,, είσαι τυχερός γιατί υπάρχουν πολλές δομές υγείας, όμως η επαρχία στενάζει” τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός και συνέχισε. Το σύστημα είναι απαρχειωμένο, λειτουργεί ίδιο από το 1981 μέχρι σήμερα. Επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός του και η χρήση των νέων τεχνολογιών.

Επιπροσθέτως, όπως είπε είναι απαραίτητο να βρεθούν ισορροπίες μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς επίσης, να χτιστούν υγιείς εργασιακές σχέσεις. Παραδέχθηκε ότι μέτρα όπως τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα είναι απαραίτητα εργαλεία και όχι να ακολουθείται μια φαρμακευτική πολιτική κατά την οποία ο καθένας κάνει ότι θέλει και γράφει ότι θέλει.

«Ως πολιτεία είμαστε εδώ σήμερα για να ακούσουμε τις προτάσεις σας» είπε ο. κ. Γρηγοράκος προς τους διοργανωτές του συνεδρίου και τους παρευρισκόμενους φορείς ενώ, κάλεσε του υγειονομικούς να ενταχθούν σε διάλογο με την πολιτεία για να βρεθούν βιώσιμες λύσεις.

 

 

Ανθή Αγγελοπούλου

 

 

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.