Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 10:02

Στα όρια της κατάρρευσης ο ΕΟΠΥΥ και τα Δημόσια νοσοκομεία

Για άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, τα οποία βρίσκονται πλέον στα όρια της κατάρρευσης μιλά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καθώς όπως λέει, ο Οργανισμός έχει κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στους παρόχους ενώ τα Δημόσια νοσοκομεία, αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους και να προμηθευτούν υγειονομικά υλικά ή ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, οι γιατροί στα Δημόσια νοσοκομεία παραμένουν απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα τους και αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης. Μάλιστα οι ανάγκες των νοσοκομείων αναμένεται να αυξηθούν δραματικά τις επόμενες εβδομάδες που ξεκινά η τουριστική περίοδος.

Παράλληλα η στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία τους συμβεβλημένους γιατρούς ενώ απειλεί την βιωσιμότητα εργαστηρίων και πολυϊατρείων που πιέζονται από τους προμηθευτές να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και συνιστά απειλή για τη Δημόσια υγεία, γι αυτό καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και των Δημόσιων νοσοκομείων.

 

Ανθή Αγγελοπούλου