Μετά την επιστολή που έστειλαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Κώστα Μάρδα, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών έστειλε και δεύτερη επιστολή με το χαρακτηρισμό «Εξαιρετικά Επείγον» τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τη λειτουργία των κλινικών.
Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους, η μη πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ από τα τέλη Μαΐου, τους έχει στριμώξει οικονομικά και έχουν μεγάλη ανάγκη προμήθειας χειρουργικών υλικών, υλικών για τους νοσηλευόμενους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σε λίγες ημέρες υλικών για τους αιμοκαθαιρόμενους στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού. Οι ασθενείς αλλά και οι συγγενείς τους δηλώνουν πραγματική αδυναμία καταβολής έστω και της συμμετοχής τους, λόγω της τραπεζικής αργίας η οποία συνεχίζεται και της μη χρήσης πιστωτικών καρτών από μεγάλο μέρος των πολιτών.
Οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Κλινικών ζητούν να παρέμβει ο κ. Κουρουμπλής, προκειμένου να πληρωθούν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2015 ώστε να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των κλινικών τους, αλλά και να δώσουν μισθούς στους εργαζόμενους τους.
Ανθή Αγγελοπούλου
