Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 10:17

Θα δοθεί πρόσβαση σε νέες μεθόδους θεραπείας στους πάσχοντες από νεοπλασίες;

Το ερώτημα για ποιο λόγο η υπερθερμία – που χαρακτηρίζεται ως ο τέταρτος πυλώνας της ογκολογίας - εξακολουθεί να μην καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία για τους πάσχοντες από νεοπλασίες θέτουν προς τον Υπουργό Υγείας οι τομεάρχες υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας και Βασίλης Οικονόμου.

 

Σύμφωνα με τους κ.κ. Οικονόμου και Φωτήλα, σήμερα, η υπερθερμία εφαρμόζεται σε δύο δημόσια νοσοκομεία και συγκεκριμένα στο Αρεταίειο από το 2012 και στο Αττικόν, ενώ στο ΑΧΕΠΑ γίνεται ξανά προσπάθεια μετά από χρόνια η αγορά του σχετικού μηχανήματος.

 

Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν πρόκειται να προβεί σε άμεσες ενέργειες ώστε να δικαιολογούνται οι συνεδρίες της υπερθερμίας από τα ασφαλιστικά ταμεία, ποια είναι η θέση του για την αγορά του μηχανήματος από το ΑΧΕΠΑ και ποια είναι η στάση του Υπουργείου απέναντι στις νέες τεχνολογίες και τις νέες ιατρικές μεθόδους καθώς και την εισαγωγή τους στα δημόσια νοσοκομεία.

Ανθή Αγγελοπούλου

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.