Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί και μέχρι τη λήξη της βάρδιας απαντούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τόσο το επικουρικό προσωπικό όσο και οι συμβασιούχοι - πρώην εργολαβικοί των νοσοκομείων & των προνοιακών μονάδων καθώς όπως λένε, παρατείνεται για 5 μήνες η ομηρία τους & μάλιστα, με διακοπή κι έπειτα εκ νέου συμβάσεις «χτυπώντας» έτσι και το δικαίωμα των συμβασιούχων για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνο.
Επίσης, δεν προβλέπεται ειδική μοριοδότηση ώστε να προσληφθούν σε νέο διαγωνισμό είτε για μόνιμο προσωπικό, είτε για επικουρικό προσωπικό, δεν γίνεται καμιά μνεία για το πρώην εργολαβικό προσωπικό που βρίσκεται στον αέρα, καθ’ ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο αθροίζει στο 24μηνο απασχόλησης τις Συμβάσεις Έργου και εργασίας. Ήδη σε πολλά Νοσοκομεία έχουν πολλούς μήνες απλήρωτοι οι συμβασιούχοι (πρώην εργολαβικοί πχ Άρτα κ.α.), ενώ, δεν προβλέπεται σε καμιά περίπτωση επανασύσταση των οργανικών θέσεων και μονιμοποίηση επικουρικών και συμβασιούχων (πρώην εργολαβικών).
Οι εργαζόμενοι δίνουν ραντεβού έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11.30 το πρωί και καλούν σε σύσκεψη στις 4,30 το απόγευμα στο ΔΩΜΑ του νοσοκομείου τα Σωματεία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία Αττικής και στα προνοιακά ιδρύματα για να συζητήσουν τις σοβαρές αυτές εξελίξεις και να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.
Ανθή Αγγελοπούλου
