Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για τις σχέσεις φαρμακευτικών εταιρειών και γιατρών, στην Επιτροπή της Βουλής στις 10 Ιουλίου, με αφορμή την έγκριση του κ. Δημήτρη Κοντού στη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, ο Βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθήνας, Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Γιακουμάτος στην χώρα μας γίνονται τα περισσότερα συνέδρια από όλο τον κόσμο, γι’ αυτό επιβάλλεται σοβαρός έλεγχος προκειμένου να μην χρησιμοποιούνται αυτά για promotion των φαρμακευτικών εταιρειών και των γιατρών.
Σύμφωνος με την πρόταση Γιακουμάτου, ήταν και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος τόνισε ότι ρόλος αυτών των συνεδρίων είναι να εκμαυλίζουν τις συνειδήσεις των γιατρών.
Ανθή Αγγελοπούλου
