Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 09:39

Επαναστατική θεραπεία των ινσουλινοεξαρτόμενων με νέα πρωτοπόρα πένα

Η νέα ινσουλίνη μακράς διάρκειας δράσης Novo Nordisk έφερε την επανάσταση στη θεραπεία των διαβητικών ασθενών. Μια ένεση με ινσουλίνη Degludec άπαξ ημερησίως διαρκεί 42 ώρες ενώ χορηγείται με την πιο εύχρηστη πένα που κυκλοφορεί παγκοσμίως.

Η νέα ινσουλίνη Degludec η οποία κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα, ανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε από τη Novo Nordisk με στόχο την καλύτερη διαχείριση των υπογλυκαιμιών των ασθενών με διαβήτη. Σύμφωνα με τους ειδικούς η υπογλυκαιμία είναι σοβαρότερος λόγος ανησυχίας, όχι μόνο για τον ασθενή αλλά και για τον ίδιο το γιατρό. Η αντιμετώπιση των ξαφνικών υπογλυκαιμιών αποτελεί ένα σοβαρό κόστος για κάθε σύστημα υγείας.

Η νέα ινσουλίνη χορηγείται μία φορά την ημέρα και η διάρκεια δράσης της ξεπερνά τις 42 ώρες. Επιπλέον, χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ευελιξία στη χορήγηση αφού, αν χρειαστεί η μια ένεση μπορεί να απέχει από την άλλη, μεταξύ 8 και 40 ωρών, χωρίς να μειώνεται η αποτελεσματικότητα και χωρίς κίνδυνο εμφάνισης υπογλυκαιμίας σε ασθενείς με διαβήτη είτε τύπου 1 είτε τύπου 2. Επίσης οι νέες πένες που συνοδεύουν το σκεύασμα είναι εξαιρετικά εύχρηστες ακόμα και για ένα παιδί.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι όλες οι μελέτες έδειξαν ότι με τη Degludec, οι ασθενείς έχουν μειωμένα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα ενώ ξέφυγαν κατά πολύ από το μεγάλο τους φόβο που είναι οι νυχτερινές υπογλυκαιμίες, καθώς η Degludec μείωσε την εμφάνισή τους μέχρι 43% στους τύπου 2 και ως 25% στους τύπου 1.

 

Ανθή Αγγελοπούλου 

 

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.