Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014 09:35

Χωρίς γιατρούς εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ !

Το μήνα που διανύουμε σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ λήγουν οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους ιατρούς. Παρά τις πολλαπλές προσπάθειες της Ένωσης για υπογραφή νέας σύμβασης αυτό δεν έχει γίνει ακόμη εφικτό με αποτέλεσμα εκατομμύρια ασφαλισμένοι να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη! 

Όπως επισημαίνει η Ένωση, παρά τη μία και μοναδική συνεδρίαση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με την ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, ο διάλογος σταμάτησε με ευθύνη της Επιτροπής. Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είχε καταθέσει στην Επιτροπή τις προτάσεις της με σκοπό να γίνει από κοινού η επεξεργασία ενός επίσημου προσχέδιου της νέας σύμβασης. Δυστυχώς όμως η Επιτροπή, λίγο πριν την οριστική λήξη των συμβάσεων, δεν έχει προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια όσον αφορά στις νέες συμβάσεις.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ δεν κατανοεί την αδιάφορη στάση του Οργανισμού αλλά και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης που τελεί υπό την εποπτεία του και δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει η στάση αυτή στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με την λήξη των συμβάσεων την 30η Ιουνίου 2014.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζητά άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τα προβλήματα των συμβεβλημένων γιατρών, όπως για παράδειγμα το rebate, το clawback, την αποπληρωμή των οφειλόμενων που έρχονται από τι 2012 κ.α.

 

 

Παρακαλώ εισάγεται το όνομα χρήστη και τον κωδικό που σας έχουν δοθεί. Προσοχή! Η σύνδεση σε "κλειδωμένες" ενότητες του portal απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες υγείας και μόνο.